Однак потрібно вміти відрізняти справжній мед від фальсифікату, щоб не переплачувати, зберегти своє здоров'я та здоров'я близьких.

Є багато методів, які допоможуть відрізнити справжній мед від підробки. Краще користуватися старовинними методами, які користувалися ще наші бабусі та дідусі.

Перевірка хлібом

Потрібно опустити шматочок хліба в мед на хвилин 10. Якщо хліб розм'як, це простий цукровий сироп з ароматизатором. У справжньому меді хліб затвердіє.

Перевірка йодом

Необхідно розвести чайну ложку меду половині склянки гарячої води. У цю суміш потрібно крапнути кілька крапель йоду, і якщо продавець підмішав крохмаль, вона посиніє.

Проверка крохмалом

Потрібно посипати крапельку меду щіпкою крохмалю. В ідеалі білий порошок так і залишиться окремим шаром, а ось штучно змішаний мед неодмінно вступить з ним у якусь хімічну реакцію, почне шипіти, вирувати та змінювати колір.

Перевірка папером

Необхідно капнути мед на аркуш паперу. Якщо мед натуральний, то продовжить лежати на листку у тому вигляді, в якому він знаходиться у банці. А якщо мед потече, залишить жирну пляму на листку, це підробка.

Читайте також:

Як правильно зберігати мед, щоб він не зацукрився. Секрет господині

Липа чи акація: який мед вважається найкориснішим

Це підробка: названо 5 ознак неякісного меду. Дуже легко перевірити

Врятує від хвороб: як заготовити сиру калину із медом на зиму. Рецепт