Президент Російської Федерації Володимир Путін офіційно заявив про завершення часткової мобілізації, яка була оголошена 21 вересня 2022 року.

Детальніше про це інформує УНІАН , посилаючись на заяву Путіна на прес-конференції в Сочі.

"Я з юристами поговорю, чи потрібно указом завершувати мобілізацію, але вона завершена, точку поставлено" , - заявив диктатор Путін.

Водночас радник Офісу президента та військовий аналітик Олексій Арестович вважає, що таким чином Путін намагається зняти суспільну напругу.

"Мабуть опитування та рейтинги показують масове невдоволення. Крім того, втрати пішли. Тому щоб публіка "проковтнула" і перехрестилися сім'ї тих, кого не мобілізували. А якщо мобілізація триватиме, то напруга зростатиме і серед тих, кого не встигли закликати" , - зазначив Арестович під час розмови з російським правозахисником Марком Фейгіним під час щоденного стримування на YouTube.

Варто зазначити, що з приводу мобілізації збунтувався Кавказ і представники кавказьких національностей. Тривалий час там відбувалися мітинги та зіткнення з правоохоронцями тих, хто намагався відмовитись від участі у війні в Україні. Тоді ж кавказці вперше назвали Путіна військовим злочинцем, який напав на незалежну Україну.

Читайте також: