Гарбуз для пюре потрібно очистити, порізати шматочками. Краще використовувати столові сорти. Вони відрізняються яскравою м’якоттю, солодкістю, соковитістю. Яблука можна очистити або використовувати разом зі шкіркою, в залежності від вибраного рецепту. Вони готуються швидше гарбуза. Річним сортам достатньо кількох хвилин, щоб розваритися.

Як і чим можна подрібнювати пюре:

• блендером, комбайном;

• м’ясорубкою;

• протирання через сито;

• товкачем, толкушкой для картоплі.

Що кладуть для смаку:

• лимон або суху кислоту;

• цукор, мед, сиропи;

• прянощі (ванілін, корицю, імбир).

В блюдо можуть додаватися і інші фрукти, овочі. Найчастіше це морква чи груші.

Очищену від шкірки, промиту м’якоть гарбуза потрібно порізати кубиками, скласти в каструлю, додати 0,5 склянки води і варити під кришкою хвилин десять.

Яблука очистіть, наріжте, додайте до гарбузі. Насипте трохи подрібненої цедри.

Закрийте каструлю кришкою, готуйте на маленькому вогні до м’якості яблук з гарбузом.

В кінці додайте цукор.

Читайте також:

Ідеально для осені: як приготувати цибульний суп із сухариками. Рецепт

Корисно для жінок і чоловіків: що станеться з вашим тілом, якщо їсти гарбузове насіння щодня

Як правильно варити гречку. Помилки, які допускають майже всі господині