Практично від початку мобілізації в Росії 21 вересня у ЗМІ почали з'являтися повідомлення про загибель мобілізованих до відправлення на фронт. Так, відомо, що щонайменше 30 мобілізованих росіян уже померли на мобілізаційних пунктах і у військових частинах, так і не відвідавши фронту. Причини їхньої смерті різноманітні: від загострення хронічних захворювань до самогубств. Українцям такий поворот лише на руку.

Російські мобілізовані, яких Москва збиралася відправляти на війну в Україну, можуть нікуди не доїхати. У більш досвідчені військові влаштували жорстку розправу над частиною їх.

Відео групової сутички потрапило до соцмережі, повідомляє Telegram-канал InformNapalm.

Зазначається, що контрактники покарали мобілізованих військових 74 окремої мотострілецької бригади.

Новобранців 74 ОМСБр (в/ч 21005, що дислокується в м. Юрга, Кемеровської області РФ) побили за постійне пияцтво та непокору командирським наказам.

Росіяни влаштували бійку прямо на території військової частини.

Повідомляється, що ідентифікувати "воїн" на відео вдалося завдяки проведенню OSINT-моніторингу російських соцмереж.

До речі, це не перший випадок масової бійки у військових частинах від початку мобілізації. Так, на початку жовтня подібний випадок стався в частині Алабіно в Підмосков'ї, проте тоді, навпаки, мобілізовані побили контрактників. Причиною бійки стала дідівщина: контрактники вимагали у новоприбулих віддати їм екіпірування та телефони.

Внаслідок бійки постраждали 20 військових, проте ні про порушення кримінальної справи, ні про персональні заяви постраждалих не повідомлялося.

Читайте також:

"Брудна бомба" вже в РФ: Волгоград "плинув" у людських фекаліях

Мінімум три двійники: Буданов розсекретив інформацію про Путіна

Облога Одеської області: Жданов розповів, яка загроза походить від Придністров'я