На превеликий жаль, російські окупанти продовжують військові злочини на території України. Вони ведуть себе, як справжня звірина, яка готова йти на все, аби задовольнити своє командування. Є інформація, що у НАЕК "Енергоатом" заявили про критичну ситуацію на Запорізькій АЕС.

Цю публікацію оприлюднили на порталі новин «censor»

У зв'язку з тим, що путінські окупанти продовжують злочинну діяльність на території Запорізької АЕС, з'явилися ризики екологічної катастрофи.

Необхідно повідомити, що до Запорізької АЕС перестала надходити тепла вода в ставок-охолоджувач через зупинку енергоблоків. У зв'язку із цим інцидентом температура води на ЗАЕС раптово опустилася до +13 градусів.

В «Енергоатомі» відразу ж відреагували на ситуацію, що склалася, і заявили: «Це призвело до масового вмирання риби в ставку. В даний час він зариблений двома видами риб – тепловодною тілапією та азіатським сомом, які були завезені близько 25 років тому для забезпечення екологічної чистоти. Риби виконують санітарну функцію, знищуючи зелені водорості і забезпечуючи чистоту трубок, що охолоджують».

Важливо зазначити, що за добрих обставин температура води на ЗАЕС не падала нижче +18 градусів.

«Отже, якщо температура води у ставку-охолоджувачі не підніметься найближчим часом, на берег викине близько тисячі тонн дохлої риби», - продовжили в Енергоатомі.

Читайте також:

Росіяни моляться: ЗСУ показали, як працюють по окупантах дронами-камікадзе. Відео

Окупанти більше не можуть наступати і перейшли в оборону: до британської розвідки розкрили деталі

Віз покришки, фен, мікрохвильову піч: у мережі показали відео з телефону окупанта, який вже не повернеться до Росії