Ні для кого не є секретом, що на сьогоднішній день ситуація з енергозабезпеченням України залишається екстреною. Ще б пак, 10 жовтня 2022 року Російська Федерація почала цілеспрямовано атакувати об'єкти критичної інфраструктури і всього за тиждень було знищено 408 таких об'єктів. Українська енергосистема зазнала значних пошкоджень, тому українці знову згадали практику 90-х, коли світло включали виключно за графіком.

У ДПЕК переглянуть графіки віялових відключень електроенергії для Києва. Тривалість обмежень може зрости до шести годин.

Про це в ефірі телемарафону повідомив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук.

За його словами, нові графіки буде підготовлено протягом одного-двох днів.

"Вони (графіки, - ред.) не будуть приємними. Відразу попереджаю, тому що кількість годин, протягом яких потрібно буде залишатися без світла, на жаль, має бути збільшена. Іншого виходу зараз до відновлення інфраструктури немає. Точно, що більше 4 години. До 6 години будуть обмеження", - сказав Сахарук.

Він зазначив, що ДПЕК намагатимуться робити так, щоб частіше відбувалася ротація.

"Тобто, можливо, частіше вимикалися, але на менший період часу. З цим є також певні технічні складнощі – у Києві десятки тисяч будинків та їх вимкнути та включити назад також велика робота", – розповів гендиректор компанії.

Дмитро Сахарук також пояснив, чому не у всіх будинках вимикають світло. За його словами, є будинки, де розташовані об'єкти критичної інфраструктури. Тому відключати їх від електроенергії не можна.

"Вони вбудовані прямо в будинок. Наприклад, зв'язок, склад зберігання вакцини, сервери провайдерів, інші елементи інфраструктури - водопостачання, теплопостачання. Всі будинки вимкнути неможливо, тому що не буде зв'язку, води, тепла, не працюватиме телебачення. Але зменшити кількість будинків, які залишаються недоторканними, ми намагаємося", - наголосив Дмитро Сахарук.

Читайте також:

Якщо відключили опалення: як обігріти кімнату за допомогою однієї свічки

Сніг на дорогах, морози та кучугури: синоптики розповіли, чого чекати у листопаді

Не дайте себе обдурити: у яких випадках можна не платити за комунальні послуги