Британская Корона має величезну кількість ювелірних виробів. Це і тіари, і корони, і брошки, і сережки, і каблучки, і підвіски, і намисто, і чокери. Кожен із виробів виготовлено з дорогоцінного матеріалу, і є дуже дорогим.

Після смерті королеви Єлизавети II її прикраси дістануться іншим дамам з королівської родини. Але й за життя монархиня давала приміряти свої прикраси своїм невісткам.

Наприклад, знаменитий перлинний чокер, який свого часу одягала принцеса Діана, та Кейт Міддлтон. Докладніше про це інформує ТСН.

Йдеться про чотирирядне японське перлове кольє-чокер Four Row, з центральною діамантовою застібкою вигнутої форми.

Єлизавета II сама замовила кольє, використовуючи перли із власної колекції, яку вона отримала у подарунок із Японії у 1975 році. Через сім років намисто виготовили і вперше монарх одягла його в 1982 році. Королева кілька разів одягала це кольє на різні офіційні заходи та вечері.

Скріншот із сайту ТСН

У тому ж 1982 кольє одягла принцеса Уельська, Діана, на державний банкет у палаці Хемптон-Корт.

Скріншот із сайту ТСН

Кейт Міддлтон одягала перлинний чокер кілька разів. Вперше папараці зняли принцесу Уельську, Кетрін у 2017 році. Тоді кольє вона вдягала з нагоди 70-річчя весілля королеви з принцом Филипа. Наступного разу чокер прикрасив шию принцеси у 2021 році, на похороні принца Филипа. І потім у 2022 році Кейт Міддлтон одягла кольє на похорон самої королеви.

Скріншот із сайту ТСН

Скріншот із сайту ТСН

Скріншот із сайту ТСН

До речі, подібні чокери зовсім не рідкість у королівської родини. Наприклад, королева-консорт Камілла також має кілька таких чокерів.

Скріншот із сайту YouTube

Скріншот із сайту YouTube

Читайте також: