У мережі повідомляється, що президент Росії Путін зазнав чергової невдачі. Однак цього разу справи стосуються не фронту в Україні, а цін на газ. З'явилася інформація, що газ на території Європи різко знизився у вартості.

Відповідну інформацію надали на порталі «Обозреватель»

Є відомості, що у Кремлі прогнозували зростання цін на газ, там думали, що він буде стояти близько 4 тисяч доларів США за 1 тисячу кубометрів. Але справи пішли в інший бік і продавці стали доплачувати за розвантаження палива.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв сверджував на тому, що газ на території Європейського Союзу буде дуже дорогим, проте це виявилося лише фантазіями.

Один з українських журналістів вирішив прокоментувати ситуацію, що склалася, і повідомив: «Багато хто не помітив, але на європейському газовому ринку сталося неймовірне. У Нідерландах спотова ціна газу з доставкою впала нижче за нуль і трималася протягом години».

Крім цього, він додав, що газу в Європі на даний момент достатньо через те, що його вчасно скупили: «Продавці зрідженого газу почали звозити блакитне паливо до ЄС, сподіваючись заробити більше. ЄС швидко заповнив газові сховища, а у вересні-жовтні через теплу погоду обсяги споживання виявилися нижчими, ніж планувалося».

Крім цього, енергетики сказали, що на даний момент газ можна купити за ціною у 500 доларів за тисячу кубометрів.

Читайте також:

Його добре загримували: експерт розповів про справжнього двійника Путіна

Зеленський розповів про провал Росії: Путін уже не може атакувати Україну