У зв'язку з тим, що на території України є серйозні проблеми з електропостачанням, у багатьох містах почали вимикати світло. У зв'язку з тим, що є безліч українців, які працюю вдома, наприклад, за ноутбуком, їм дали кілька цінних порад.

Цю публікацію оприлюднили на порталі «today»

Як відомо, ноутбуки працюють на мережі, проте коли вона відключається, він починає працювати від батареї. Через те, що в Україні відбуваються постійні віялові відключення від світла, експерти розповіли, як продовжити роботу ноутбука на 1-2 години.

Насамперед рекомендується включити економію заряду на пристрої. Це можна зробити всього за кілька кроків: потрібно зайти в Пуск - Панель управління - Електроживлення - Створення схеми управління живленням - Економія енергії.

Також потрібно якнайсильніше знизити яскравість екрану, відключити Bluetooth, інтернет і закрити всі непотрібні програми та програвач.

Найпростішим, але більш витратним варіантом буде заміна акумулятора ноутбука на новий. Якщо ваш пристрій старше трьох років, то рекомендується замінити й енергоефективний SSD.

Ще можна зробити хитрий трюк з відеокартою, щоб вона споживала менше енергії. Тут також потрібно зробити кілька кроків: натисніть правою кнопкою миші на робочому столі, після чого Панель управління NVIDIA - Управління параметрами 3D - Глобальні налаштування. Після цього зайдіть в пункт "Інтегроване графічне обладнання" - під вкладкою "Уподобаний графічний професор".

Читайте також:

Жителям Києва розповіли, чи працюватиме метро у зв'язку з економією електрики

Економимо на м'ясі: як зробити смачні "ледачі голубці". Рецепт