Проклята війна забрала ще одного українського патріота. Дуже боляче усвідомлювати, що молоде життя обірвалось в розквіті сил. Скільки доброго і світлого могло бути попереду, але ще один воїн віддав найдорожче, обороняючи свою Батьківщину.

Стало відомо, що під час війни загинув Дмитро Сербін. Він був гравцем київського клубу з американського футболу Capitals та членом національної збірної України, гордо носячи капітанську пов'язку.

Крім того, Дмитро Сербін був талановитим кардіохірургом.

Відомо, що на фронт Сербін подався добровольцем.

Трагедія сталася в ніч проти 25 жовтня під час евакуації поранених бійців на фронті. Однак геолокація, де саме це сталося – поки що не уточнюється.

Про смерть українського героя повідомив на сторінці Facebook його близький друг Олександр Лосинський.

"Сьогодні вночі на лінії фронту загинув лікар від бога, капітан збірної України з американського футболу та мій друг "Чарівний лікар" Дмитро Миколайович Сербін. Загинув, виконуючи свій цивільний та лікарський обов'язок: виносячи пораненого з поля бою. Ще одна несправедливість цієї війни: перемелюючи гірших із них, ми безповоротно втрачаємо найкращих нас…» – написав Олександр.

На трагедію відреагували й у Українській лізі американського футболу.

"Кращий WR України всіх часів і просто найкращий друг для багатьох гравців усієї України та Європи... Діма був легендою! Діма і залишається легендою у наших серцях та нашої пам'яті!" – написали його колеги з гри.

Дмитро Сербін був багаторазовим чемпіоном України, членом Національної збірної України з американського футболу. Також він був багаторазовим призером у міжнародних турнірах та іноземних командах, найкращий вайд-ресивер України

Церемонія прощання відбудеться у Києві. Час та місце буде повідомлено пізніше.

На жаль, Дмитро – не перший представник американського футболу, який загинув на війні, захищаючи свою країну від російської навали. Так, буквально у жовтні у боях з окупантами загинули:

  • гравець "Ужгородських лісорубів" Данило Богуславський. Це сталося на Херсонщині під час порятунку пораненого побратима. Данило Богуславський був багаторазовим чемпіоном України з американського футболу;
  • гравець "Вінницьких вовків" Руслан Шевець. Він знищував ворога у складі 111-ї окремої бригади територіальної оборони. Загинув 16 жовтня у місті Торське, що на Донеччині.

Читайте також:

Перетворили на попіл: ЗСУ показали момент удару по російській бронетехніці. Відео

Арнольд Шварценеггер поділився своїм фото з українським гуртом Kalush Orchestra

Вторгнення з Білорусі: у Генштабі назвали 4 міста, які перебувають під загрозою атаки