Уже ні для кого не секрет, що зима 2022-23 стане найгіршою в історії України через серйозні перебої з електрикою та проблеми з опаленням. Ще б пак, через ракетні удари в жовтні близько 40% загальної інфраструктури та генеруючих потужностей енергетичної системи України серйозно пошкоджено. Не дщивно, що людей не лише просять економити, але й вводять декількагодинні обмеження на використання електроенергії.

Стало відомо, що сьогодні, 25 жовтня, діятимуть обмеження електропостачання у всіх областях. Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

Так, там заявили, що для стабілізації роботи енергосистеми Диспетчерський центр НЕК "Укренерго" вимушено застосував графіки обмеження для промислових та інших категорій споживачів у всіх регіонах України.

З'явився і актуальний графік відключень світла у Києві. Про те, що в столиці України у вівторок, 25 жовтня, знову почалися стабілізаційні відключення електроенергії для запобігання аваріям повідомили в КМДА .

"У Києві за розпорядженням НЕК "Укренерго" почалися стабілізаційні відключення світла", - йдеться у повідомленні.

ДПЕК на своєму сайті публікує актуальний графік адрес стабілізаційних відключень електроенергії.

ДТЕК "Київські електромережі" надало спрощений графік відключень.

Отримувати інформацію щодо можливих відключень електроенергії у столиці можна також через чат-бот YASNO.

Також з графіком можна ознайомитись тут .

Зазначимо, що поки діятиме розпорядження НЕК "Укренерго", кожна з трьох груп вимикатиметься у певний період часу. Максимальний час відключення електроенергії складатиме трохи більше 4 годин. Однак у деяких регіонах через масштабність пошкоджень енергосистеми світло може бути більш тривалий час.

Крім того, у столичній адміністрації нагадують необхідність максимально зменшити використання електроенергії, щоб допомогти енергосистемі країни. Зазначається, що свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піку споживання (6:00-11:00 та 17:00-23:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень споживачів.

"Просимо споживачів свідомо та ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати вмережу одночасно два або більше потужних електроприладів, а також за можливості перенести користування деякими з них на нічний період (пральні машини, бойлери, обігрівачі тощо)", – кажуть в "Укренерго".

Читайте також:

Лічильник збожеволів: українцям приходять завищені платіжки за газ. "Нафтогаз" дав роз'яснення

"Нема кому зварити компот": Аліна Гросу розповіла, як приходить до тями після важкої операції

Кримського мосту скоро вже не буде: Путіну надіслали важливе повідомлення