Рак шлунка - це захворювання, що досить часто зустрічається, яке швидко розвивається і метастазує. Якщо вірити статистиці, то щорічно у світі від цієї форми онкології гине близько 8 млн. людей. При цьому переважно хворіють люди старше 50 років і ті, хто проживає в Японії, Росії, Бразилії і навіть Фінляндії, а ось жителів Мексики, США та Середньої Азії це захворювання обходить стороною. Ось і припустили вчені, що тут справа в особливостях харчування.

Так, вчені давно довели, що рак шлунка найчастіше спровокований дієтою, шкідливими звичками та режимом харчування. Про це повідомляє Daily Express із посиланням на Світовий фонд досліджень раку.

На ранніх стадіях розвиток раку може виявлятися як втрати апетиту чи порушення травлення. Як симптоми лікарі вказують на швидку втрату ваги, слабкість і підвищену стомлюваність.

Проте дослідники вважають, що є овочі, які сприяють виникненню раку. За їхніми словами, йдеться про овочеві консерви. Такі продукти небезпечно їсти часто і у великих кількостях, кажуть лікарі та радять віддавати перевагу свіжим плодам.

Вся справа в тому, що при виготовленні овочевих консервів, виробники повинні додавати в продукт сіль і кислоту, щоб суттєво уповільнити швидкість їх псування, одночасно зберігши їх поживні властивості та смакові якості.

Ці інгредієнти змінюють в'язкість слизу, що захищає шлунок від подразнення. Постійне зловживання сіллю може призвести до руйнування клітин та раку.

Довідка: рак шлунка - злоякісна пухлина, що походить з епітелію слизової оболонки шлунка. Може розвиватися в будь-якому відділі та поширюватися на інші органи, особливо стравохід, легені та печінку.

На ранніх стадіях рак шлунка проявляє себе зниженням апетиту, відразою до м'ясної їжі, анемією та втратою ваги. На пізніх стадіях приєднуються болі в епігастрії, блювання, кровотечі при виразці та розпаді пухлини.

Читайте також:

Так робили козаки: як приготувати справжній український хрін у домашніх умовах. Рецепт

Може відмовити серце: названі крупи, від яких краще відмовитись

Як можна зробити безкоштовну мамографію та що потрібно знати