Рівно вісім місяців Україна героїчно обороняється від російського свавілля та окупації. За цей період держава втратила десятки тисяч своїх воїнів, тому не дивно, що постійно є необхідність в доукомплектуванні військових підрозділів. Особливо зараз, коли ЗСУ готується до контратак на Півдні України.

Так, Юрій Максимів, начальник Київського міського центру комплектування та соціальної підтримки в інтерв'ю ТСН.ua заявив, що найближчим часом повістку слід очікувати всім військовозобов'язаним чоловікам віком до 60 років, бо є потреба в доукомплектуванні військових підрозділів.

Військовий зазначив, що зараз Україна перебуває "на найвищому ступені мобілізації".

"Існує необхідність в доукомплектуванні, доповненні. Ми повинні збільшувати свій потенціал, нарощувати складову. Всі ми бачимо, що наше військо на певних напрямках впевнено веде наступальні дії. Звичайно, що ми повинні мати значну кількість особового складу сил оборони. Я вважаю, що мобілізація триватиме. Це необхідність", - сказав він.

При цьому, за словами полковника Юрія Максиміва, мобілізаційні заходи проводитимуться і у 2023 році, адже "поки ми воюємо - повинні гарантовано мати особовий склад не тільки для оборони, а й для наступу".

Разом з тим, Максимів сподівається, що у 2023 році на Україну чекає перемога та знищення усіх ворогів.

На запитання про місце вручення повісток в Україні полковник відповів: "Немає заборон щодо місця вручення повісток. Жодної".

Так, за законом не говориться про те, що оповіщення можливе, наприклад, виключно за домашньою адресою чи на роботі, чи в місці відпочинку. Законодавство говорить про оповіщення шляхом вручення повістки.

Він також додав, що за ухиляння від військової служби під час мобілізації передбачена кримінальна відповідальність - до 5 років позбавлення волі.

Максимів також наголосив, що після отримання повістки військовозобов'язаний має прибути до центру комплектування для уточнення облікових відомостей. При цьому, якщо в людини є підстави, то вона може отримати право на відстрочку від призову з мобілізації.

Якщо ж з'ясовується, що права на відстрочку немає, то обов'язково проводиться медогляд. Залежно від остаточного висновку людина визнається або придатною, або непридатною, або обмежено придатною до військової служби.

Читайте також:

Підрив Каховської дамби: у розвідці розповіли про два сценарії для всіх українців

Вторгнення з боку Білорусі: українцям розповіли, що відбувається

Дим до небес: у Росії спалахнув пороховий завод, який робив заряди для атак по Україні. Фото