Ніхто не заперечуватиме, що розмови про можливий напад на Україну "страшних легіонів білорусів" з'являються приблизно кожні півтора дні. Про те, як це реально саме зараз, розповів начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов.

Так, в інтерв'ю Українській правді Кирило Буданов заявив, що зараз у Білорусі немає ударних угруповань, для нового наступу на Київ росіянам треба два тижні перекидати війська.

За його словами, потенційно загроза з боку Білорусі є, але реальність трохи інша.

"Росіяни зараз перекидають туди певну кількість підрозділів. Але те, що вони заявляють, і те, що вони перекидають за фактом, – це зовсім різні речі. Поки що немає жодних ознак створення будь-якого формату ударних угруповань. На сьогодні росіяни завезли туди близько 3200 осіб" , - Сказав голова ГУР.

Він також зазначив, що Білорусь зараз навпаки знімає техніку з баз зберігання та відправляє її до Росії – тому постає питання, чим білоруси воюватимуть у разі вступу у війну.

За його словами, зараз немає ознак, що найближчими місяцями можливий новий наступ на Київ.

"Чи можна таке зробити теоретично? Можна. Для цього знадобиться десь два чи два з половиною тижні перекидання військ. Цього немає", – сказав Буданов.

Читайте також:

Білгород готується стати частиною України: у мережі з'явилося відео навчань

"Там у храм пустили Сатану": Андрій Макаревич випустив нову пісню про Росію

Ізраїль завдав потужного удару за місцем збирання іранських дронів. Путін у сказі. ЗМІ розкрили деталі