Українцям розповіли деякі подробиці, які можуть насторожити кожного мешканця нашої країни. Є відомості про те, що путінські окупанти частково замінували Каховську дамбу ще у квітні. Цей поворот подій може означати те, що російські війська можуть її підірвати, що принесе жахливі наслідки.

Цю інформацію надали на порталі новин «Главред»

Необхідно попередити про те, що якщо все-таки Путін накаже окупантам підірвати Каховську дамбу, то це понесе за собою справжню катастрофу.

За словами керівника Головного управління розвідки Міноборони Кирила Буданова, такий результат подій навряд чи втілиться в реальність, однак потрібно бути до цього готовими.

«Скажу так: підрив цієї греблі точно приведе до екологічного лиха, це факт. Просто існують інші аспекти. Перше: навіщо це робити – що вони втратять та що отримають? І друге: можна почасти підірвати дамбу, а можна повністю. Так ось, щоб підірвати її повністю, такі роботи не проведені», - заявив Кирило Буданов.

Крім цього, голова ГУР вважає, що для того, щоб підірвати такий великий об'єкт, потрібно багато вибухівки, яку розмістять у правильних місцях.

«Не можна КаМАЗ десь поруч поставити, це нічого не дасть», - сказав фахівець.

Навіть якщо окупанти і вирішуватимуть підірвати дамбу, то ліву частину Херсона буде затоплено, що говорить про те, що вони будуть змушені перебратися на територію Криму та повністю відмовитися від Херсона.

«Вони втратить навіть теоретично можливість подачі води до Північнокримського каналу, до Криму, поки не відбудуємо дамбу, а на це піде дуже багато часу. Це неможливо зробити. І найцікавіше – вони знищать можливість існування Запорізької атомної електростанції, бо цей об'єкт нерозривно пов'язаний з нею. Ну і звичайно, вони ускладнять нам просування на певний проміжок часу. І це, до речі, не дуже великий проміжок часу, десь близько двох тижнів буде», - підсумував керівник ГУР.

Мисливець на "Шахедів": українські інженери встановили на дрон міні-кулемет. Відео

Грибников предупредили: на Киевщине под грибом нашли мину. Фото