Маленьке звірятко, яке в Україні називають "бавовнятком" дісталося делеко від кордонів рашистської імперії. І ось 22 жовтня "бавовнятко" було помічено в Пермі.

Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі.

Повідомляється, що на Пермському пороховому заводі стався вибух, а також пожежа. Відомо точно, що на цьому підприємстві виготовляли продукцію для РСЗВ та ракет, якими російські фашисти обстрілюють Україну.

Пермські інформаційні ресурси повідомляють, що внаслідок вибуху та пожежі двоє робітників загинули, 4 опинилися під завалами, ще одного шукають.

Цікавим є той факт, що незадовго до інциденту на заводі відбувся інший. Повідомляється, що над підприємством місцеві жителі спостерігали грибоподібну хмару диму. Тоді жителів Пермі заспокоїли, мовляв, це планові випробування спецвиробів.

Подейкують, що цей завод проклятий. Там щороку відбуваються події надзвичайні, і завжди з людськими жертвами. А 2022 року кількість інцидентів збільшилася в кілька разів: попередній вибух був 1 травня — внаслідок спалаху продукції загинули двоє робітників.

І тим не менш, Пермський пороховий завод продовжує працювати у три зміни. Крім пороху для боєприпасів до стрілецької зброї, завод спеціалізується на зарядах до реактивних систем залпового вогню «Град» та «Смерч» та двигунів авіаракет, а також виготовлення стартово-розгінних систем крилатих ракет.

Важко сказати, що буде із заводом далі. Але те, що сльози українських дітей просто так з рук цієї "шестерні" не пройдуть, це точно.

Пермський пороховий завод до вибуху. Фото: скріншот з YouTube

Пожежа на Пермському пороховому заводі. Фото: скріншот з YouTube

Пожежа на Пермському пороховому заводі. Фото: скріншот з YouTube

Читайте також: