На превеликий жаль, на території України склалася дуже тяжка ситуація. Є ймовірність, що українським пенсіонерам можуть відмовити в оформленні пенсії за віком. У зв'язку з цією подією Пенсійний фонд України вирішив назвати причини, через які може статися цей інцидент.

Цю інформацію надали на порталі «napensii»

У зв'язку з тим, що російські війська пішли війною в Україну за наказом Путіна, деякі українці не мають змоги звернутися до Пенсійного фонду особисто для того, що оформити соціальні виплати за віком.

Пенсія за віком може призначатися автоматично лише у тому випадку, якщо у реєстрі застрахованих осіб є інформація про стаж українця, який він отримав до 2004 року.

Однак, якщо в цьому реєстрі застрахованих осіб не вистачає стажу, то пенсія може бути призначена за заявою. Цю заяву необхідно подавати через сервісний центр Пенсійного фонду України. Також це можна зробити за допомогою веб-порталу електронних послуг ПФУ.

Якщо зробити висновки з вищесказаного, стає ясно, що українець не зможе вийти на пенсію за віком, якщо у нього немає відомостей про необхідну кількість страхового стажу в реєстрі застрахованих осіб.

Також якщо протягом 3-х місяців людина не подасть необхідні документи, то це вважатиметься, що вона вирішила отримувати пенсію пізніше.

Жовтневий перерахунок пенсій: скільки отримають українські пенсіонери Названі суми

В Україні хочуть запровадити спеціальні пенсії: кому заплатять 5 тисяч гривень

Пенсіонери можуть розраховувати на надбавку 70%. Кого це торкнеться