Мешканців Києва та Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей просять терміново зменшити споживання електроенергії. Інакше можуть розпочатися віялові відключення світла за раніше встановленими графіками.

Про це заявили на сторінці у Фейсбук НЕК "Укренерго". Як зазначається, електромережа досі занадто завантажена в центральних регіонах, тож співробітникам інфраструктури важче працювати.

"У центральних областях України швидко збільшується рівень споживання електроенергії. Диспетчерський центр "Укренерго" вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в цьому регіоні. Просимо мешканців Києва та Київської, Чернігівської, Черкаської, Житомирської областей терміново зменшити споживання електроенергії!"

Вони підкреслили, що це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання.

До слова, у компанії ДТЕК "Київські електромережі" заявили, що не можуть заздалегідь попереджати мешканців української столиці про точний час можливого відключення електроенергії у будинках.

Читайте також:

Варшава шукає водіїв трамваїв: скільки українці можуть заробити на цій посаді

Можна купити за 700 доларів: як виглядає Таврія для студентів. Фото