Є інформація про те, що на території України було продовжено спільну мобілізацію. Це говорить про те, що всі військовозобов'язані чоловіки можуть відправитися на фронт захищати свою Батьківщину.

Відповідну інформацію оприлюднили на порталі «finance»

Є ймовірність того, що люди, які не мають роботи та перебувають на обліку в центрі зайнятості, можуть бути мобілізовані до армії. Така сама ситуація може скластися і з тими, хто працює не офіційно та не має відстрочки від служби.

Газета Кабінету міністрів України «Урядовий Кур'єр» повідомляє, що служба в армії – це офіційна зайнятість, за яку особа отримує заробітну плату.

Варто повідомити, що якщо українець офіційно не працевлаштований і він отримав повістку до військкомату, то він має показати копію чи витяг із наказу військового комісара про заклик до центру зайнятості.

Важливо наголосити, що безробітні чоловіки, які потрапляють на службу, отримуватимуть спеціальні виплати. Вже тільки після закінчення служби українець може знову повернутись та отримувати виплати від держави.

Крім цього, розмір державних виплат безпосередньо залежатиме від зарплати, яка була на останньому місці роботи. Наразі йдеться про службу у Збройних силах України.

Така ситуація склалася у зв'язку з тим, що російські окупанти за наказом Путіна не думають припиняти свій наступ на території України.

Названо перелік професій, представники яких не підлягають мобілізації

Ще одну категорію українців хочуть звільнити від мобілізації

Лукашенко ухвалив рішення про загальну мобілізацію в Білорусі. ЗМІ розкрили деталі