Є інформація про те, що чимало українців шукають роботу в Польщі. Вже велика кількість жителів України працює у Польщі та залишаються там на постійній основі.

Цю публікацію надали на порталі новин «ТСН»

Є цікава статистика, яка говорить про те, що приблизно 80% українців обирають роботу у Польщі.

Стало відомо, що у другій половині вересня інтерес українців у роботі у Польщі значно зріс. Через економічне становище в Україні люди обирають роботу саме там.

Директор міжнародної рекрутації Міграційної платформи EWL Марцін Колодзейчик вирішив звернутися до публики та повідомити: «Ми помітили, що більше стало виїжджати жінок працездатного віку, які цікавляться вакансіями у європейських країнах. Вони їдуть саме працювати, а не в пошуку безпечного притулку, бо часто лишають дітей удома, щоб заробити. Найбільше жінок їде із центральної та західної України. Коли в Європі традиційно триває високий сезон виробництва на підприємствах, роботодавці мають для них різні пропозиції роботи».

Українці, котрі не знають польської мови, можуть працювати фізично. Люди без досвіду зможуть працювати у сфері логістики, промислового виробництва.

Крім цього, українці, які не знають польської мови і не мають досвіду, зможуть заробляти в харчових підприємствах, автомобільній та переробній галузі.

«Це посильна для жінки праця, а її базовим умінням навчають на підприємстві. У середньому на простій фізичній роботі у Польщі зараз можна заробити 3,5-6 тисяч злотих на місяць (28-48 тисяч грн)», - заявив Марцін Колодзейчик.

Урізання пільг: українцям доведеться платити за житло у Польщі. Що потрібно знати

Українцям розповіли, що робити, якщо у Польщі роботодавець не виплачує зарплату