Для українських біженців повідомили не дуже приємні новини. З'явилася інформація про те, що кількість пільг для українців, які втекли від війни, буде обмеженою. Це стосується українських біженців у Польщі.

Цю публікацію надали на порталі «РБК-Україна»

Необхідно одразу уточнити, що пільги буде скорочено для тих українців, які проживають у Польщі вже понад 4 місяці.

Крім цього, щоб уникнути зловживань, місцева влада Польщі вже готує спеціальну систему.

Уповноважений уряду Польщі у справах біженців із України Павло Шефернакер поділився найважливішою інформацією. Він сказав, що на території Польщі зараз перебувають понад мільйон українських біженців і заявив: «Оскільки Польща відкрита для біженців, хоче їх підтримувати, не може бути так, що є люди, які певним чином ошукують цю систему. Ми ще більш ущільнимо систему пільг, щоб не відбувалося жодних порушень у питанні виплат коштів».

Багато українських біженців адаптувалися та почали працювати на території Польщі, тому було ухвалено рішення про те, щоб вони платили за колективне проживання.

«З 1 січня ми хочемо запровадити 50% власної участі в оплаті для осіб, які перебувають у центрах тимчасового розміщення понад 120 днів», – заявив уповноважений уряду Польщі у справах біженців з України.

Також є інформація і для тих українців, які лише прибули до Польщі. Для цих біженців є спеціальна державна допомога, яка надаватиметься протягом 120 днів.

Важливо наголосити, що біженці з інвалідністю, пенсіонери, багатодітні матері-одиначки не повинні втратити пільги.

Ці зміни до закону про допомогу біженцям з України планують внести до кінця 2022 року.

Українським біженцям доведеться сплачувати податки у країнах ЄС. Погані новини