Смородину садять усі садівники, які мають хоч невеликий шматочок землі. Адже ця ягода має унікальні властивості, і є шалено корисною для всього організму.

Але висадити кущі смородини – половина справи. Головне – правильно удобрювати ґрунт. Докладніше про це інформує сайт Факти та коментарі.

Досвідчені садівники стверджують, що удобрювати смородину необхідно картопляними очищеннями. У них багато крохмалю, що сприяє зростанню ягід так, що вони стають більшими як черешня.

До речі, листя смородини за лікувальними властивостями не поступаються ягодам. Вони також багаті на фітонциди, ефіри, дубильні речовини, в них міститься багато вітаміну С та інших корисних речовин. Але й у них буде більше корисності, якщо удобрювати очищення.

Вважається, що для достатньої кількості картопляної шкірки необхідно її починати сушити із зими. Можна сушити на підвіконні або батареях, а ось зберігати краще у тканинних мішечках.

Навесні картопляні очищення потрібно закопувати біля коріння, або зробити на їх основі відвар і поливати ґрунт.

Експерти також рекомендують у такий спосіб удобрювати землю при посадці капусти та огірків. Також можна зробити кашку зі шкірки, закладати на дно лунки, присипати зверху землею і висаджувати наверх розсаду.

Читайте також: