Чимало українців вирушили до Польщі на заробітки, проте після вторгнення Росії на територію України ще більша кількість вирушила за кордон. На превеликий жаль, мешканці нашої країни можуть зіткнутися з неприємною ситуацією у Польщі, коли їм не виплачують зарплатню. У таких випадках українцям дали кілька порад та рекомендацій.

Цю інформацію надали на порталі «finance»

Є інформація про те, що деякі українці стикаються із неприємною ситуацією у Польщі – невиплата заробітної плати. Хоча на території Польщі існує чітке регулювання щодо Трудового кодексу, такі ситуації – не рідкість.

Заробітна плата виплачується хоча б раз на місяць, так само за такою ж системою, як і в Україні. Виплата має надійти до кінця місяця за попередній відпрацьований. Якщо ж до 10-го числа виплата не надійшла, це може вважатися як затримка чи порушення прав працівника.

Якщо вам затримали зарплату, то необхідно звернутися до Wezwanie do zapłaty, - це вимога письмово, яка відправляється до вашого роботодавця.

Коли українець звертається до Wezwanie do zapłaty, необхідно вказати адресу фірми, ПІБ наймача працівника, вид укладеного договору та суму боргу за період невиплати. Також у формі слід зазначити термін, за який утворилася заборгованість. Вже після цих даних слід зазначити реквізити для нарахування зарплати.

Якщо результату не буде, то можна написати про санкції, які будуть застосовані до роботодавця.

Потрібно зазначити, що всі ці дані необхідно надіслати письмово у Wezwanie do zapłaty.

Як правильно економити гроші навіть за невеликої зарплати. Важливі поради

Українцям розповіли, як отримати зарплату, якщо рахунки виявилися заблокованими