Стало відомо, що в Росії у дворі на Комуністичній вулиці в Єйську впав навчально-тренувальний літак Су-34.

Момент падіння бомбардувальника Су-34 на житловий будинок у Єйську потрапив на відео. На кадрах видно, як у літака у повітрі спалахує двигун.

На місці падіння літака виникла потужна пожежа. Йому надано 4 рівень складності. Площа пожежі у житловому будинку в Єйську склала 2 тисячі квадратних метрів.

За останніми даними відомо про 19 постраждалих та двох загиблих, оскільки стався обвал дев'яти квартир.

Для ліквідації наслідків НП на місце падіння літака прибула військова техніка (на відео).

Що стосується причин НП, то Міноборони РФ заявило, що при наборі висоти для виконання навчально-тренувального польоту з військового аеродрому ПВО зазнав аварії літак Су-34.

У відомстві також заявили, що екіпаж літака Су-34, який зазнав катастрофи в Єйську, встиг катапультуватися. Згідно з їхньою доповіддю, причиною катастрофи літака в Єйську стало спалах одного з двигунів під час зльоту.

Декілька хвилин тому стало відомо, що залишки літака загашені, а пожежа в будинку локалізована. Про це повідомив губернатор Краснодарського краю Кондратьєв.

До слова, російське видання The Bell підрахувало, що аварія Су-34 у Єйську — вже щонайменше десята небойова втрата у російській військовій авіації з початку повномасштабної війни в Україні.

Читайте також:

Російські мобілізовані показали, як їм видали іграшкові бронежилети. Відео

Жданов розповів, коли Росія припинить атакувати дронами-камікадзе

Приберуть, як Усаму бен Ладена: у Росії вже заговорили про усунення Путіна