Вже стало звичною справою, коли українці одержують платіжки з неправильними показниками. Через таку поширену проблему експерти дали українцям кілька цінних порад і розповіли, як чинити в таких випадках.

Дану публікацію розмістили на порталі «napensii»

Зараз йтиметься саме про платіжки за газ. У цій категорії з'являється багато відмінностей.

У цьому випадку практично марно дзвонити та просити допомоги у постачальників.

Важливо знати і розуміти, що розрахунок за платіжки йде за спеціальними данними, які засновані оператором ГРС. Саме облгаз відповідає за правильність даних щодо вживання газу українськими громадянами. Самі постачальники відповідають за те, щоб українці отримували газ за фіксованою ціною.

Якщо ж українець отримав платіжку за газ, а ціна за його розрахунками не відповідає дійсності, необхідно зробити кілька процедур.

Насамперед можна звернутися до оператора ГРС і сказати, щоб він виправив помилки та перевірив інформацію. Після вашого звернення Облгаз зобов'язаний скоригувати ваші дані і буде зроблено перерахунок.

Якщо в цьому випадку нічого не зміниться, і ніхто не відреагує на ваше звернення, то потрібно надіслати офіційну письмову претензію та вимагати пояснень від ГРС.

Також після цього рекомендується звернутись до НКРЕКУ. У цьому випадку можна навіть вимагати перевірки оператора на ліцензію.

В Україні подорожчала комуналка: які цифри будуть у платіжках

Сушарка для рушників: українцям розповіли, звідки взялися дивні цифри у платіжках