Днями самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив Україну нібито у "відкритті фронту проти Білорусі". Після цієї заяви він одразу домовився з російським диктатором Володимиром Путіним про розгортання спільного регіонального угруповання військ у Білорусі. З цієї причини багато хто побоюється вторгнення з цього боку фронту.

Повторне настання росіян з території Білорусі цілком реальне. Воно може статися, коли війська РФ суттєво програватимуть Збройним силам України. Про це заявив офіцер ЗСУ Ігор Лапін.

"Я переконаний, що буде повторний наступ з Білорусі. Як тільки наші війська звільнятимуть великі міста, наприклад Херсон, це обов'язково станеться. Це ж стосується й Луганської та Донецької областей. Це потрібно росіянам, щоб відвернути увагу наших сил та розтягнути тили української армії". ", - сказав Лапін в ефірі телеканалу Еспресо " .

За його словами, російський диктатор Володимир Путін розуміє, що програє цю війну, і він залишив один аргумент – ядерну зброю.

Крім того, офіцер ЗСУ висловився про мобілізацію до РФ. Він переконаний, що, незважаючи на заяви Кремля, мобілізація в РФ продовжуватиметься.

"Путін сказав, що припиняє мобілізацію. Однак він бреше. Він завжди це робить. Мобілізація в РФ продовжуватиметься. Питання лише в тому, як вона проходитиме. Чим годуватимуть і у що одягати мобілізованих. Також така кількість мобілізованих потрібна десь. розмістити, а їхня дислокація — законні цілі для України", — пояснив Лапін.

Читайте також:

"Двійник Зеленського" з Кварталу розсмішив українців, пожартувавши про Соловйова та лисого Ківа.

Удари дронами-камікадзе центром Києва: з'явилися відео наслідків

За путінського бойовика Гіркіна офіційно обіцяють 100 тисяч доларів