Насправді питання підвищення цін стоїть гостро, як ніколи. Через війну багато хто втратив роботу, людям урізав зарплату, а харчуватися необхідно щодня щонайменше двічі. А з такими цінами, як зараз на цінниках, це зробити проблематично.

Більше того, масовані ракетні атаки та загроза порушення електропостачання, а також ймовірність початку ядерної війни змусила українців створити штучний дефіцит багатьох товарів, зокрема консерв. Докладніше про це інформує сайт Today.

Повідомляється, що подорожчали консервовані овочі – зелений горошок, кукурудза, кабачкова ікра та огірки, порівняно з вереснем, подорожчали в середньому на 3,85%. Найбільше зросли у ціні консервовані огірки. За півмісяця вартість 500 г такої продукції зросла в середньому до 82,70 грн. Це майже на 6,5% вище, ніж було у вересні. На другому місці за польотом вартості кабачкова ікра, яка подорожчала майже на 4,5%. Середня вартість однієї баночки ікри складає 45,28 гривні.

І все ж найдорожчими тепер є рибні консерви. Ціни на них у середньому зросли на 7,74%. Найбільше піднялася ціна на шпроти у маслі. Усього за місяць їхня ціна піднялася на 16,56%. Наразі середня вартість баночки шпротів становить 71,51 гривні. Якщо раніше українці на новорічні свята купували червону ікру на бутерброди, то цього року не багато хто зможе придбати навіть звичайні шпроти.

Одні лише сардини подешевшали, а вартість бичків у томаті залишилася на колишньому рівні.

Читайте також: