Гроші, маскувальні сітки, донорство крові - допомагати армії виявляється можна по-різному. І саме цікваво, що активну участь в цьому приймають діти.

Так, наприклад, в Черкасах, щоб заробити гроші для ЗСУ, діти торгують напоями, випічкою та ягодами, 6-річна Соломія з Дніпра збирає гроші для ЗСУ, граючи на флейті, а в Ужгороді діти плетуть та продають браслети, аби долучитись до майбутньої перемоги України.

І таких прикладів - тисячі. Чого вартий лише той факт, що лише за 2 тижні українські діти зібрали на фонд Сергія Притули 600 000 гривень для допомоги ЗСУ. Вони продавали у своїх містах лаванду, солодощі, лимонад, печиво, плели і продавали браслетики з бісеру, співали українських пісень, грали на гітарі чи саксофоні, грали в шахи і шашки, збирали гроші у скриньку на вході у школу замість подарунків для вчителів на 1 вересня, продавали набори патріотичних значків з пластиліну, збирали кошти на дитячих блокпостах.

Одна з таких історій стала вірусна у мережі TikTok.

Так, діти в Україні поблизу дороги створили "блокпост" з українським прапором та іграшковою зброєю і зупинили авто з військовими. Побачивши, що в транспортному засобі сидять захисники, один з хлопчиків кудись зник.

Військові жартома попросили в них не стріляти, поки один з хлопчиків ніс пенал з грошима. Дитина хотіла віддати кошти захисникам, але вони відмовилися їх брати.

Замість цього вони дали хлопчику браслет.

"Ні, друже. Зробімо так. Ми зробимо тобі подарунок, а ти будеш далі стояти й тримати блокпост", - сказали військові.

По реакції маленького героя відео видно, що вчинок воїнів його здивував і дуже розчулив. Кілька секунд він стояв мовчки, стримуючи сльози і стискаючи пенал з грошима.

Після цього до хлопчика підійшов старший товариш і вони разом подякували захисникам за подарунок.

Відео опублікували в TikTok в серпні 2022 року, коли на вулиці ще було сонячно та тепло. За цей час воно зібрало близько 6 млн переглядів та 3.5 тисяч коментарів.

У коментарях користувачі пишуть, що ця ситуація їх дуже розчулила:

  • В нас найчудовіші діти;
  • Плачу від радості за нашу країну;
  • Це наше майбутнє;
  • У нас в крові захищати та допомагати;
  • Ну чому українці такі чудові? Навіть діти хочуть допомогти;
  • До сліз, на не перемогти;
  • Як плачу, наші діти найкращі.

Читайте також:

Тепер у метро Києва можна їздити банківською картою. Як це працює

Унітаз із дерев'яною кришкою: у Києві здають дивну квартиру за 15 тисяч доларів на місяць. Фото

Які православні свята святкуються до кінця жовтня. Календар