У Києві з 15 жовтня у наземному громадському транспорті розпочали підключення маршрутів, де можна буде сплатити проїзд по банківській карті.

Про це розповів Київський міський голова Віталій Кличко. За його словами, для оплати проїзду достатньо прикласти банківську картку чи гаджет із функцією безконтактної оплати до валідатора.

"Підтвердженням роботи системи на тому чи іншому маршруті є фірмові наклейки на валідаторах. Сервіс дозволяє користуватися також додатком Київ Цифровою та Карточкою киянина", - зазначив Кличко.

Мер Києва додав, що вартість одноразової поїздки при оплаті банківською карткою становить вісім гривень.

"Якщо у вас є право на безкоштовний проїзд, на вашій Карті киянина має бути підключена та активована відповідна пільга", - уточнив мер столиці.

Поки що сплатити за проїзд банківською картою в Києві можна в автобусах за маршрутами: №6, №21, №41, №46, №50, №59, №61, №70, №73, №79, №98, №99 , №101, №102, №103 та №114.

"Протягом двох-трьох тижнів система працюватиме вже на всіх маршрутах та всіх видах комунального наземного громадського транспорту", - пообіцяв Кличко.

Нагадаємо, запровадження оплати банківською карткою за проїзд у наземному транспорті у Києві анонсували ще наприкінці 2021 року. Запустити послугу влада столиці планувала на початку 2022 року, проте через війну зміни довелося відстрочити.

Читайте також:

Чоловік співачки Ганни Трінчер показав, як підготував родину на випадок ядерного удару по Україні

Дуже підозріло: біля берегів Франції сплив російський підводний човен і далі пішов у надводному положенні

Путін уже знайшов заміну Шойгу. Названо прізвище нового міністра оборони