Різке похолодання у вересні, а також очікування найскладнішого опалювального сезону призвело до різкого зростання продажів обігрівачів та інших опалювальних приладів в Україні. Багатьох людей приваблює нестандартне рішення для обігріву – електропростирадло.

Електропростирадла кладуться на матрац, включаються в мережу і керуються пультом. Вони можуть нагріватися до 55 градусів вище нул. Вартість електропростирадла залежить від розміру, бренду та комплектуючих.

Плюсів у таких сучасних простирадл дуже багато, але головний недолік - можливі проблеми з безпекою. Тож якщо з нею щось трапиться, це може стати причиною катастрофи. Тому потрібно поставитися до вибору та купівлі дуже відповідально. При виборі цього простирадла найважливіша функція – це автоматичне вимкнення при досягненні необхідної температури. Це необхідно, щоб запобігти перегріву як приладу, так і його власника.

При покупці потрібно також поцікавитися, можна прати прилад, так як це все-таки постільна білизна. На ці випадки виробник повинен подумати про знімний кабель.

Вартість найдешевших простирадл складає до тисячі гривень, найдорожчі – приблизно 10 тис грн.

Разом з тим не кожна людина може користуватися цим зручним гаджетом. Так, експерти не рекомендують користуватися такими простирадлами людям із такими протипоказаннями:

  • пухлини;
  • варикозне розширення вен;
  • загострення захворювань шкіри;
  • аденома простати;
  • туберкульоз:
  • міома матки

Також не варто користуватися електропростирадлом дітям до п'яти років і людям похилого віку.

Читайте також:

Як пережити зиму, якщо немає опалення та постійно відключають світло. Важливі поради

Готуємося до холодів: як швидко зігрітися у квартирі без опалення: 5 порад на зиму

Як навчатимуться школярі наступного тижня та в яких областях запровадили канікули