Власний приватний будинок – це не лише показник статусу та власного смаку. Це ще й чудова інвестиція у майбутнє власної родини та можливість економити на комунальних платежах. А якщо до будівництва будинку підійти ще й з позиції винахідника, то можна стати і зіркою мережі.

Так, наприклад, винахідник Віталій Майборода із Полтави живе без комунальних послуг, а все тому, що йому вдалося збудувати енергоефективний купольний будинок на дачній ділянці.

Колишній військовий інженер розповів, що будинок коштував йому 15 тисяч доларів.

Відомо, що із квартири у Полтаві вся родина перебралася на природу кілька років тому. Наразі полтавський винахідник не боїться холодних зим і навіть не платить комуналку.

Біля будинку незвичайна купольна форма, що дозволяє вітру обдувати його по дотичній. Стіни зроблені зі оштукатуреного з двох сторін пінопласту, який сам по собі є дуже гарним утеплювачем.

За допомогою сонячних колекторів власник незвичайного будинку перетворює енергію сонця на електроенергію. Її вистачає на освітлення та роботу побутових приладів.

Енергозберігаючі вікна господар теж виготовив сам. Пластикові коштують досить дорого, і він купив скло відповідних розмірів (одне коштувало сто гривень), яке вставив у спеціальний профіль (такий же за вартістю). Вікна, хоч і дешеві, виглядають цілком привабливо і, головне, виконують свою функцію. Встановлювати подвійне скло, каже Віталій Анатолійович, немає необхідності, бо навколо будинку буде зимовий сад, який добре опалюється.

Читайте також:

Тепер абонемент на електричку можна придбати у спеціальному чаті. Укрзалізниця розповіла, як це зробити

Чому досвідчені водії не "моргають" фарами на трасі. Відповідь багатьох здивує

В Україні підвищили пенсії: хто та скільки отримає