Українцям повідомили не надто приємні новини. Вони насамперед стосуються тех людей, які люблять певні сорти хліба та круп.

Цю інформацію надали на порталі «napensii»

На превеликий жаль, житній хліб може стати справжнім рідким делікатесом. Однак є велика ймовірність того, що він може взагалі пропасти з полиць магазинів.

Цей несприятливий прогноз дали фахівці із аграрної діяльності.

Генеральний директор агрохолдингу HarvEast Holding Дмитро Кушнір розповів, що вже у 2023 році може повністю зникнути перловка та ячна крупа.

Через останні трагічні події на території України стало невигідно вирощувати ячмінь та жито, що викликає багато проблем.

Перловка
Перловка

Окрім цього, виробляти ці зернові стало в рази важче через великі труднощі з логістики – ланцюжки буквально обірвалися.

Також є відомості про те, що зараз продати залишки досить важко. За нинішніми цінами аграрії не можуть вийти в мінімальний прибуток, оскільки українці не готові купувати це зерно за цими цінами.

Цілком реально, що вже з 2023 року виготовлення продукції з посіву ячменю та жита може повністю припинитися, що говорить про те, що деякі види хліба та круп зникнуть.

Це може засмутити багатьох українців, бо ці продукти дуже популярні та корисні, а багато хто включив їх у свій щоденний раціон.

До кінця року знову подорожчають продукти: на що злетять ціни

Якщо закриються магазини: якийсь запас продуктів потрібно зробити заздалегідь. перелік

Названо 12 продуктів для незабутнього оргазму. Це варто спробувати