Українцям розповіли кілька цікавих лайфхаків, щоб вони змогли економити електроенергію. Так, зараз йтиметься про корисні трюки для меншого споживання електрики у своїх квартирах.

Дану публікацію розмістили на порталі «rbc»

Як відомо, у побуті електроенергія розподіляється по-різному. Наприклад, лише 15% йде на освітлення, а на приготування їжі піде ще стільки ж.

Перш за все, щоб заощадити на електриці, потрібно просто вимикати світло в тому приміщенні, в якому ви не знаходитеся. Наприклад, коли ви зробили всі свої справи у ванній, на кухні або коридорі, потрібно вимкнути за собою світло.

Також дуже корисним буде завестись новою звичкою – вимикати з розеток усі шнури. Зараз йдеться про зарядні пристрої. Як тільки ви зарядили свій гаджет, одразу ж відключайте зарядний пристрій від розетки. Сюди можна додати і пральні машинки, мікрохвильові печі, фени, комбайни і так далі.

Крім цього, важливо вимикати комп'ютер і не залишати його увімкненим. Не бажано залишати його в сплячому режимі, а краще просто вимкнути.

Ще рекомендується ставити техніку подалі одну від одноъ, оскільки вона може накопичувати енергію чи газ.

Важливо чистити свою піч від нагару і частіше розморожувати холодильник, щоб вони могли працювати вільніше.

Правильне прання теж відіграє велику роль. Необхідно дотримуватися норм закладки білизни і не використовувати машинку марно. Пральна машина споживає близько 15% всієї електроенергії.

Як довше зберегти заряд смартфона, якщо вимкнули електрику. Важливі поради

Що має бути у квартирі на випадок, якщо відключать електрику та газ

Як довго зберегти курку, якщо раптом зникла електрика. Зберігається 12 місяців