У мережі оприлюднили несподівану інформацію щодо українських студентів. З'явилися інформація про те, що учні та ті, хто хоче вступати, зможуть отримати спеціальні пільги для того, щоб перейти на бюджет.

Цю публікацію надали на порталі новин «finance»

Важливо відзначити, що це стосується далеко не кожного студента. Насамперед перейти на бюджет зможуть студенти-переселенці та ті, хто перебуватиме на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомляє Мінреінтеграція.

Також відомо, що вже сьогодні Кабінет Міністрів України підтвердив потрібну постанову з цього питання.

Перейти на бюджет за спеціальним документом можуть потрапити кілька категорій: ті, хто мешкає на тимчасово окупованих територіях України або на тих, де відбуваються бойові дії. Також ті студенти, які змушені були виїхати з територій, де відбуваються бої або вони тимчасово окуповані.

Вкрай важливо повідомити, що таку саму можливість мають діти тих людей, які захищали Україну, брали участь у бойових діях. Ті, хто отримав інвалідність, та їхні діти теж можуть отримати пільги на переведення на бюджет.

Якщо студент із перелічених вище категорій вже був на контракті, наприклад, рік тому, він також може перейти на бюджет за спеціальними пільгами.

Українських студентів, які навчаються за кордоном, не випустять із України. Заява

Юрій Романенко назвав три сценарії завершення війни в Україні

Масові арешти та концтабори: у Зеленського розповіли, що буде, якщо "заморозити війну"