Але мало хто знає, що натуральному меду належить «зацукриться» через час, це його природний процес.

Загалом, змінювати свою структуру нормальний натуральний мед має вже за місяць. Даний процес відбувається через те, що у його складі багато пилку. А якщо мед не «цукориться», то він піддавався термічній обробці або туди були додані сторонні інгредієнти, які там бути не повинні.

Бджолярі подейкують, що щоб у меді не утворився цукор, його потрібно періодично перемішувати. І в цілому, у самому процесі кристалізації глюкози немає нічого поганого, оскільки це не впливає ні на термін зберігання, ні на властивості та характеристики продукту, ні на його смак.

Інша річ, що візуал може бути не настільки привабливим, і текстура комусь може не сподобається. І на цей випадок є відмінний лайфхак, яким користуються найдосвідченіші домогосподарки, які полюбляють мед.

Насправді секрет дуже простий – необхідно мед заморозити. При заморожуванні може змінитися консистенція, але повністю мед не замерзне. Також при заморожуванні мед не втрачає своїх властивостей, у той час, як при нагріванні він утворює токсичні утворення, які навіть здатні розвинути ракове новоутворення.

Читайте також: