Своєрідна баклажанна ікра з особливим способом приготування — бабагануш чи баба гануш, поширена у країнах Сходу та півночі Африки.

Глaвнoe oтличиe бaбaгaнуш oт пpивычнoй икpы из бaклaжaнoв cocтoит в тoм, чтo зaпeчeнныe бaклaжaны пpиoбpeтaют ни c чeм нecpaвнимый вкуc гpиля, лeгкoe пocлeвкуcиe, пpиcущee oвoщaм, кoтopыe пpигoтoвлeны в oгнe или пeчи.

Складові:

  • баклажани – 5-6 шт (великі);
  • часник – 1 головка;
  • лимон - 1 шт;
  • сіль за смаком;
  • зіра (кмин);
  • оливкова олія;
  • копченая паприка;
  • тахіні (кунжутний соус);
  • петрушка.

Баклажани потрібно добре вимити і обсушити паперовим рушником. Викладаємо їх у лист або у форму і часто проколюємо зубочисткою. Баклажани запікаємо в духовці при температурі 230-240 градусів протягом 20-30 хвилин - поверхня баклажанів має добре підгоріти.

Після того, як баклажани трохи охолонуть, ложкою вибираємо їхню м'якоть у миску.

Додаємо спеції та сік лимона, а потім подрібнюємо масу занурювальним блендером до однорідності.

При подачі потрібно збризкати закуску оливковою олією і злегка притрусити паприкою.

Подавати бабагануш потрібно охолодженим з напоєм, лавашем, крекерами або сухариками.

Читайте також:

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса