А ще мед є одним із найважливіших компонентів народної медицини. За допомогою цього унікального продукту можна запобігти розвитку різноманітних захворювань або вилікувати наявні. Головне знати, який саме мед може вплинути на ту чи іншу проблему.

Про те, як визначити, який мед корисніший – акацієвий чи липовий – інформує сайт ukr.media.

В цілому, складно визначити, який мед є більш корисним, оскільки кожен з них впливає на різні хвороби. Найбільш оптимальним, на думку лікарів, є гречаний мед, оскільки саме в ньому вдвічі більше корисних речовин. Його приймають при анемії, гіпертонії, гастриті, застуді та при різних шкірних захворюваннях.

Але найвищі показники корисності притаманні липовому меду. Він активніше використовується при лікуванні простудних та вірусних захворювань. А ось акацієвий мед більше використовується як профілактичний засіб та засіб підвищення імунітету.

При цьому експерти стверджують, що будь-який мед втрачає свої властивості, якщо його нагріти або додати в гарячий чай. Якщо температура більше 50 градусів – у меді утворюється токсичний елемент, який може спровокувати ракове новоутворення.

А ще пасічники вважають, що в торішньому меді набагато більше корисних речовин, ніж у свіжозібраному.

Читайте також: