Насправді відомо багато варіацій приготування та маринування сала. Хтось любить смажене сало, хтось морожене, хтось печене, хтось варене, а хтось сире просто одразу, як свинку обробили. А ще є «свіжина» – богиня сала.

Оскільки попереду на нас чекає зима та морози, слід навчиться консервувати сало. Детальний рецепт було опубліковано на сайті salo.com.ua.

Для заготівлі нам знадобиться:

Для початку необхідно очистити часник, нарізати великими шматками. Запашний горошок роздавити, щоб маринад вийшов ароматнішим. У каструлю набрати 2,5 літра води, кинути туди порізаний часник із перцем, сіль, лавровий лист.

Далі займемося салом. Кілограм сала потрібно розділити на п'ять шматків одного розміру, а потім ще кожен розрізати на чотири частини. Вкидаємо сало в підготовлений маринад і ставимо на плиту. Сало кип'ятити на помірному вогні 10 хв.

Готуємо банки. На цю кількість вистачить п'ять півлітрових банок. Їх ретельно вимиваємо содою, стерилізуємо разом із кришками.

Через 10 хвилин ставимо каструлю на стіл, виловлюємо сало і розкладаємо по банкам. Потім заливаємо тим же маринадом, в якому воно варилося. Закочуємо банки, ставимо в темне місце та утеплюємо. Після повного остигання ховаємо в холодне темне місце.

Читайте також: