Два дні поспіль українці прокидаються від повітряних тривог та вибухів ракет. Здається, ніби у диктатора Володимира Путіна осіннє загострення, але ні, це все називається – «хитрий план».

Інформаційне видання ТСН повідомляє, що Путін вирішив іти у ва-банк. Він планував здійснити масовану ракетну атаку по енергетичній інфраструктурі в холодну пору року, швидше за все взимку. Але раптовий підрив Керченського мосту змусив Кремль розпочати діяти вже.

Про це заявляє речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.

На думку спікера, для дарів по Україні ворог застосовують високоточні ракети Х101 та Х555, які запускаються зі стратегічних бомбардувальників із Каспійського регіону. На додачу окупанти застосовують ракети "Калібр" з Чорного моря, а також "Іскандер", С300 і "Торнадо". За попередньою оцінкою, диктатор витратив майже мільярд доларів на великий феєрверк. Мільярд, який міг пустити на благо своєї держави та громадян.

Гнат повідомляє, що «найрозумніші» ракети – це Х101. Вони здатні кружляти і змінювати заданий напрямок. Такі ракети долають відстань 5500 км, і важливо не те, звідки вони злітають, а те, звідки прокладають маршрут.

Читайте також: