Коли Україну накривало ракетами та іранськими БПЛА, завмер сам час. Здавалося б, що навіть повітря більше не ворушиться за вітром. І на роботу багато людей не дісталися, і ще більша частина навіть не виїхала з будинків.

Проте банки працювали, як годинник. А все завдяки Національному банку України, який попросив українські банки працювати у дистанційному режимі, щоби мінімізувати диски. Докладніше про це повідомляє Обозреватель.

Повідомляється, що система електронних платежів (СЕП) Національного банку працює у звичайному режимі. Банки України підключені до СЕП та здійснюють платежі клієнтів у штатному режимі та без перебоїв.

Відзначено, що всі безготівкові розрахунки функціонують у штатному режимі, зокрема через POS-термінали або віддалені канали обслуговування (мобільний та інтернет-банкінг). Усі торгові точки без перебоїв та проблем обслуговують картки клієнтів.

Водночас у Нацбанку закликали українців користуватися безготівковим способом оплати, оскільки це є більш зручним та безпечним способом розрахунку за товари та послуги.

Читайте також: