Зазвичай полуницю вирощують на городах чи в теплицях. І в основному ми її їмо влітку – так корисніше і дешевше. Хоча продається полуниця цілий рік, різниця лише у властивостях та ціні.

А що, якщо спробувати виростити полуницю вдома? А легко! І про це інформує сайт РБК-Україна.

Досвідчені городники знають, як виростити смачну полуницю на підвіконні. Головне у цій справі – правильний підхід та сорт.

Насамперед необхідно знати, який саме сорт підходить для цілорічної врожайності. Відзначено, що такі ремонтантні сорти, як "Королева Єлизавета", "Женева", "Домашній делікатес" можуть давати врожай цілий рік – і восени, і взимку, і навесні.

Крім того, ці сорти є ампельними сортами, а це означає, що вони розростаються і добре звисають, наприклад, з кашпо.

Також важливо правильно підготувати ґрунт для посіву. Він має бути або покупний універсальний, або створений особисто вами – з перегною, піску та землі. На дно горщика покладіть дренаж, оскільки ягода не любить застоювання води.

Тепер потрібно правильно підібрати підвіконня. Експерти стверджують, що найкраще підійде сонячна сторона. А ось взимку слід обзавестися додатковим підсвічуванням на пів дня.

Така «підвіконна» полуниця не потребує особливого догляду – полив, прополювання, світло. Правда буде не зайвим періодично обприскувати саджанці водою з додаванням заліза.

Читайте також: