Нещодавно у Гонконгу продали з молотка унікальний рожевий діамант – Williamson Pink Star, який важить 11,15 карати. Цей камінь був названий на честь іншого рожевого діаманта, подарованого королеві Єлизаветі II на її весілля.

На аукціоні Sotheby's «королівський» діамант пішов за 57,7 млн. доларів невідомому покупцю. Докладніше про це інформує Фокус.

Уточнюється, що діамант побив рекорд найвищої ціни за карат для діаманта, проданого на аукціоні. На тлі того, що відбувається у світі та глобальної фінансової кризи, експерти вважають цей продаж великим успіхом.

Williamson Pink Star виготовлений у формі подушки, названий на честь двох інших великих рожевих діамантів. Один з них це овальний діамант Pink Star, змішаного огранювання вагою 59,60 карата, який був проданий на аукціоні в 2017 році за 71,2 млн доларів. Другий камінь був вагою 23,60 карати. Його подарував королеві Єлизаветі II канадський геолог і вірний шанувальник королівського будинку Віндзорів Джон Тоберн Вільямсон в 1947 році. І цього каменю ювелір із Cartier у 1953 році виготовив брошку для королеви, яка дуже часто одягала прикрасу на різні заходи.

Скріншот із сайту Фокус

Скріншот із сайту Фокус

Скріншот із сайту Фокус

Скріншот із сайту Фокус

Читайте також: