Сало – улюблений національний продукт українців.

ІНГРЕДІЄНТИ: сало - 800 г.

МАРИНАД:

  • вода - 1 л;
  • сіль - 1 ст.л.;
  • цукор - 1 ст.л;
  • оцет 9 % - 2 ст.л.;
  • перець горошок - 5-6 шт;
  • перець духм"яний - 5-6 шт;
  • лавровий лист - 2 шт;
  • гірчиця в зернах - 0,5 ч.л.

СПЕЦІЇ для натирання:

  • чорний перець мел.- 1 ч.л.;
  • паприка мел- 1 ч.л.;
  • копчені овочі мел.- 1 ст.л.;
  • часник - 5-6 зуб.

Насамперед сало потрібно помити та нарізати порційно на шматки завдовжки близько 20 сантиметрів.

Далі сало кладемо у глибоку каструлю, заливаємо водою та додаємо спеції згідно рецепту.

При цьому сало має бути повністю занурене у воду. На невеликому вогні варимо сало близько 40 хв.

Коли сало проварена, то його треба зняти з вогню і залишити остигати при кімнатній температурі.

Витягуємо готові шматочки вареного сала з розсолу, даємо стекти воді і рясно натераємо з усіх боків часниковою сумішшю зі спеціями.

Перед подачею сало потрібно дістати з холодильника, порізати на тонкі пластини — і можна подавати з чорним хлібцем, гірчицею і свіжими овочами.

Таке сало просто тане в роті — ця смакота відмінно підходить для святкового столу і розлітається, серед м’ясних закусок, однієї з перших.

Читайте також:

Що починає відбуватися з тілом, коли ви повністю відмовляєтесь від м'яса