Один із таких українців, кому поранило не лише душу, а й тіло, став 48-річний Олег Гордилей. Він втратив ногу під час обстрілу Антонівського мосту в Херсоні ще 25 лютого, у дні, коли здавалося, планета завмерла і спостерігала за звірствами росіян і за хоробрістю та силою духу українців.

Докладніше про його історію повідомляє УНІАН.

Історія Олега Гордилея підкорила всю Україну. Тоді чоловік зупинився біля українського блокпоста якраз у той час, як туди прилетіло два російські снаряди. Автомобіль згорів дощенту, а йому перебило ноги. Тоді лікарям вдалося врятувати лише праву ногу.

Всі ці 7 місяців чоловік прожив без лівої кінцівки, і життя це було нестерпним. Допомогти Олегу Гордилею погодився відомий протезист Тодд Стоун, який понад 35 років протезує і дорослих, і дітей. Наразі Стоун приїхав в Україну з технологією швидкого протезування, щоб фахівці Центру "Незламні" змогли допомогти якомога більшій кількості людей, які постраждали від військової агресії росіян.

Стоун виготовив протез лише за 4 години у Національному реабілітаційному центрі "Незламні". Нову для України технологію застосували фахівці із Hangers Clinic у США. Працівники та персонал центру "Незламні" розповіли, що протезист заплакав після того, як виготовив українцю протез.

Скріншот із сайту УНІАН

Читайте також: