А тому у жовтні деяким категоріям українських пенсіонерів перерахували виплати. А ще змінився мінімальний розмір пенсій в Україні .

Докладніше про це інформують сайт «НаПенсії».

Видання зазначає, що з жовтня запроваджено додаткову гарантію пенсіонерам віком від 70 років. При цьому потрібно мати мінімальний страховий стаж для жінок 30 років, а для чоловіків 35 років. Мінімальний розмір їх пенсій не повинен бути меншим за 3000 гривень.

Тим пенсіонерам, у кого розмір пенсійної виплати з урахуванням усіх надбавок, підвищень, інших доплат до пенсії, згідно із законодавством, не сягає 3000 гривень, то в такому разі буде встановлено доплату до пенсії у сумі, яка не вистачає до зазначеного розміру.

Пенсіонерам, яким виповнилося 70 років, але їм не дістає страхового стажу, мінімальна пенсійна виплата буде розрахована у розмірі, пропорційно до страхового стажу, виходячи з розміру мінімальної виплати 3 000 гривень.

А от у пенсіонерів у віці 80 і більше років, зі стажем 25 років у чоловіків та 20 років у жінок, розмір пенсійної виплати не може бути меншим за 2 600 гривень, а в осіб віком від 70 до 80 років — менше ніж 2 500 гривень.

Також мінімальну пенсію було підвищено тим, кому виповнилося 65 років. З 1 жовтня мінімальний розмір пенсії за віком таких пенсіонерів становитиме 2680 гривень.

Додатково було збільшено мінімальні розміри «військових» пенсій по інвалідності. Наразі мінімальні пенсії для людей з інвалідністю внаслідок військових дій (залежно від групи інвалідності та військового звання) становлять від 4 396 до 6 532,50 гривень.

Читайте також: