Кожен хоч раз у житті стикався з тим, що з холодильника починає виходити неприємний запах. Це відбувається не тільки тоді, коли він довго стоїть закритим та вимкненим.

Дуже часто такий запах дають продукти без вакуумної та герметичної упаковки, а також ліки. Буває, коли недостатньо просто викинути продукти та запах залишається в холодильнику.

Про те, як правильно прибрати неприємний запах з холодильника, інформує сайт holodilnik-hit.com.ua.

Спосіб 1. Столових оцет. Оцет вважається гарним природним антибактеріальним засобом. І навіть незважаючи на різкий запах оцту, він зникає після використання, залишаючи після себе відчуття свіжості. Для того щоб вимити холодильник, необхідно зробити спеціальний розчин, розбавивши його з водою в пропорціях 1 до 1, і протерти холодильну камеру зсередини.

Спосіб 2. Харчова сода. Сода здатна добре поглинати запахи. Для того, щоб усунути неприємний запах, необхідно зробити содовий розчин і протерти ним всі полички. Також можна насипати соду в невелику ємність і ставити в холодильнику у відкритому вигляді.

Спосіб 3. Нашатирний спирт. Нашатирний спирт хоч і має дуже концентрований неприємний запах, проте добре видаляти неприємний запах із холодильника. Особливо добре їм обробити старий холодильникам, коли потрібно прибрати запах, що в'ївся. Для усунення неприємного аромату необхідно чистим нашатирем протерти всю холодильну камеру і залишити холодильник відкритим на ніч.

Спосіб 4. Лимон. Можна зробити розчин із лимонної кислоти, а можна використовувати цілий лимон і протерти ним холодильну камеру зсередини.

Спосіб 5. Активоване вугілля. Активоване вугілля – сорбент, який може увібрати шкідливі та неприємні запахи. Для прибирання знадобиться 50 таблеток. Їх потрібно потовкти в порошок, насипати в тарілку і залишити в холодильнику на якийсь час. Потім порошок можна використати повторно, попередньо нагріваючи його в духовці.

Читайте також: