А найдосвідченіші господині мають власний набір лайфхаків, які спрощують їм їх перебування на кухні. Колись популярні бабусині та мамині рецепти відійшли на десятий план, оскільки ми маємо інтернет, і він допомагає вирішити всі проблеми, які можуть виникнути у господарок під час приготування їжі.

Одними з таких лайфхаків є розморожування м'яса. Докладніше про це інформують сайт smak.ua.

Іноді буває так, що немає часу, можливості чи в планах розморожувати м'ясо набагато заздалегідь, перш ніж розпочати готування. Коли виникає така потреба, є кілька простих способів, які допоможуть вирішити цю проблему швидко.

Експерти стверджують, що можна швидко, ефективно та без втрати смакових якостей розморозити м'ясо за допомогою мультиварки. Для цього необхідно вибрати режим «пар» і помістити туди м'ясо на 6-7 хвилин.

Можна розморозити м'ясо в духовці за температури не вище 30 градусів. У той же час все залежить від духовки. Тому потрібно частіше перевіряти м'ясо, щоб воно не вкрилося скоринкою.

Також можна розморозити м'ясо в холодній воді, проте для цього знадобиться трохи більше часу. Наприклад, невеликий шматок буде розморожуватися близько двох годин, а більший - близько чотирьох.

Найправильнішим, і аж ніяк не найшвидшим методом розморожування є розморожування в холодильній камері. Для цього необхідно дістати шматочок м'яса з морозилки та помістити його в холодильну камеру. Таке розморожування займає від 5 і більше годин.

Досвідчені кулінари стверджують, що в жодному разі не можна розморожувати м'ясо в гарячій воді і не залишати його на повітрі за кімнатної температури. Доведено, що при термічній обробці понад 35 градусів у верхніх шарах м'яса відбувається денатурація білка та починається процес приготування. Там можуть утворитися небезпечні бактерії.

Читайте також: