Зрозуміло, що фюрер Путін намагається залякати українських громадян, і тому в мережі гуляє інформація про те, що українці замерзатимуть цієї зими. Але український народ не сумує, а оскільки за нами правда, за нами Бог, а Бог зглянеться, і зима буде теплою.

Але готовими треба бути до всього. Сайт «Факти» створив добірку порад про те, як вижити без теплих батарей та чим замінити електрику, якщо з нею виникнуть проблеми.

Тим, хто живе в приватному будинку та у когось є печі, тим набагато простіше, необхідно лише запастися дровами. Найдорожчі дрова – дубові, коштують 2500 грн/кубомет. Від згоряння дубових дров вивільнюється набагато більше тепла. Трохи менше тепла дає береза, граб, фруктові дрова та акація – 1600-2000 грн/кубомет. Найгіршими варіантами вважається верба, тополя та сосна.

Також можна встановити твердопаливний котел і бак, що нагріває воду. На випадок зникнення світла можна придбати бензогенератор (але його категорично не можна ставити у приміщенні, лише зовні). Найдешевший генератори стартують від 7000 грн. і його вистачить тільки для зарядки телефонів.

Для квартири найоптимальнішим варіантом буде придбати обігрівачі - масляні або конвекторні, хто любить. Щоправда, вони зможуть працювати лише за наявності електрики. Якщо світла не стане, можна придбати портативну електростанцію, яка працює за принципом автомобільного акумулятора. Найдешевша коштуватиме 20 000 грн. потужністю 500 Вт. При підключенні до такої портативної електростанції холодильник може працювати не більше 5 годин, газовий котел до 4, а гаджети можна заряджати практично цілодобово в будь-якій кількості. Однак таку електростанцію необхідно також десь заряджати.

Найдешевше, що потрібно придбати – це павербенки. Ці портативні зарядні пристрої будуть потрібні для заряджання телефонів та планшетів.

Читайте також: