Українська влада ще з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну попереджала, що зима буде найскладнішою за всі 30 років незалежності. Економіка, що похитнулася, і проблема з газом не дозволить опалювати житла так, як раніше. Тому українцям слід набагато ретельніше готуватися до зими.

Докладніше про це інформує сайт social.com.ua.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль під час засідання Кабміну розповів про державний план щодо максимально економного та ефективного споживання газу. Саме тому, під час опалювального сезону середня температура у житлах українців може бути трохи нижчою, ніж у попередні роки.

Власне, цю практику планують застосувати і в Європі, яка також потрапляє до зони впливу газового шантажу. Прем'єр-міністр України також заявив, що державні органи роблять все для того, щоб, зокрема, на звільнених територіях України, люди не замерзли взимку.

У той же час, краще підготуватися заздалегідь до можливих температурних гойдалок. Слід придбати обігрівачі, запастися теплими ковдрами, і в ідеалі купити невелику електричну плитку, якщо перекриватимуть газ. Коли маєш справу з божевільною владою країни-агресора, то слід підготуватися до різних варіантів. Адже ніхто не виключає, що не буде завдано ударів по критичній інфраструктурі України, внаслідок чого можуть виникнути проблеми та перебої з постачанням газу, світла, води.

Читайте також: