Сьогодні, 7 жовтня, православна церква вшановує пам'ять ранньохристиянської святої Фекли Іконійської.

Докладніше про те, що слід чекати від цього дня, інформує ТСН .

Фекла народилася в турецькому місті Іконії, в сім'ї язичницької знаті. У 18 років дівчина планувала вийти заміж за такого ж заможного юнака. Однак вона почула проповідь апостола Павла і вирішила присвятити себе служінню Богові. Наречений розлютився і попросив правителя заарештувати апостола. Але Фекла таємно відвідувала Павла, підкуповуючи тюремну варту своїми коштовностями. Але правитель дізнався про це і віддав Феклу під суд. Дівчину звели на багаття, але раптова злива погасила полум'я, і ​​вона залишилася живою. Набагато пізніше цих подій Фекла звернула в християнство свою матір. Свята дожила до 90 років і померла в печері, ховаючись від язичницьких жерців.

Народні прикмети цього дня

Якщо на небі світить яскраво сонце і немає хмар, значить варто чекати на раптову зміну погоди. Якщо чути грім – зима обіцяє бути максимально теплою та м'якою. Про те свідчить велика кількість жолудів на дубі. Якщо ж птахи літаю низько над землею, то зима буде ранньою і морозною.

Що заборонено робити цього дня

Категорично не можна погано думати про рідних та близьких, щоб не спричинити лихо. Не можна загрожувати і зловживати алкоголем у цей день. Заборонено відмовляти нужденним, щоби наступного року не поповнити ряди бідних. Щоб уберегти сім'ю від бід цього року, цього дня заборонено брехати.

Читайте також: